Климатици Перник и София
Цена : 204 лв. Варна Фирма
17.10.2013 5 542 прегледиНова година 2014 в Охрид, Македония с 3 нощувки в хотелски комплекс Mizo 3* на брега на Охридското езеро - автобусна програма с потегляне от София

1 ден 29.12.2013 г.
06:00ч. Дневен преход. 06:00ч. Отпътуване от „Автогара Сердика” - София (бившият „Трафик Маркет”), преминаване през Драгичево – 07.00ч., Кюстендил – 07.30ч. по маршрут Крива Паланка – Скопие. Свободно време за разходка и възможност за покупки в Скопие - Старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата “Свети Спас” със саркофага на Гоце Делчев, Камен мост и къщата музей на майка Тереза (отвън). Отпътуване за Охрид. Пристигане в хотел Мизо 3* разположен на брега на Охридското езеро и настаняване. По желание срещу доплащане: Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка в Охрид.

2 ден 30.12.2013 г. Закуска.
Свободно време или екскурзия по желание: 09.00ч. - Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град Охрид (минимум 2 ч.): паметника на Кирил и Методий, паметника на Климент Охридски,къщата на братя Робеви,църквата \"Света Богородица Перивлепта\"от ХII в,която автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата \"Свети Панталеймон\", където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата \"Свети Йоан Канео\", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата \"Света София\", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.
Екскурзия по желание: 13.00ч. Посещение на град град Струга и село Калище. Разглеждане на града: изтичането на реката Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, , паметника на Стружанката – символ на града, къщата на братя Миладинови(отвън). Отпътуване за село Калище. Посещение на скалния манастир \"Св. Богородица Калишка”, църквата “Рождество Богородично”, параклиса “Св. Петър и Павел” със светена вода и хотелски комплекс “Бисер”. Връщане в Охрид. По желание срещу доплащане: Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка в Охрид.

3 ден 31.12.2013 г Закуска.
В 9:00ч. Екскурзия по желание - посещение на Билянините извори и екскурзия до манастира \"Свети Наум\", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По пътя спиране на известните Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата \"Св.Св Архангел Михаил и Гавраил, където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода.
Подготовка за празничната вечер.
Вечерта – посрещане на НОВАТА 2014 ГОДИНА в ресторанта на хотела с богато меню, музика и танци. (Очаквайте скоро Новогодишно меню.) Нощувка.
4 ден 01.01.2014 г Закуска.
Свободно време. Около обяд отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
Транспорт София - Охрид - София с лицензиран туристически микробус или автобус;
3 нощувки в хотел Mizo 3* на брега на Охридското езеро;
3 закуски в хотел Mizo 3* на брега на Охридското езеро;
Посещение на гр. Скопие и възможност за разходка и покупки;
Водач от фирмата по време на пътуването и престоя в Македония;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
Mедицинска застраховка с покритие 10 000 евро с Асистанс;
Пътни, магистрални и гранични такси - 9 лева/ човек (заплащат се задължително към пакета);
Екскурзия до манастира \"Свети Наум\"(при минимум 20 туристи);
Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град Охрид (при минимум 20 туристи);
Екскурзия до град Струга и село Калище (при минимум 20 туристи);
Вечери на блок маса в ресторанта на хотел Мизо 3*;
Празнична Новогодишна вечеря - задължително доплащане 88.00 лв.

За повече информация:
Караджъ Турс - офис Варна
бул. Мария Луиза 46
тел: 052/618050
0879/548321

Телефон: покажи номера

Изпратете съобщение

Още обяви


© Ofertiko.com © 2011 - 2019
Ние свързваме директно потребител с потребител и не отговаряме за съдържанието и/или сделките между потребителите в този сайт. Всички търговски марки показани в снимки или текст са собственост на съответните им притежатели.