Климатици Перник и София
Цена : 1,544 лв. София Фирма
27.01.2014 5 428 прегледиИндия

Маршрут: София - Истанбул - Делхи - Агра - Джайпур - Делхи - Истанбул – София
Дати: 06.02.2014-12.02.2014, 01.03.2014-07.03.2014, 02.04.2014-08.04.2014
Цена 789 евро
Програма :

ПЪРВИ ДЕН - София – Истанбул – Делхи
Заминаване от Летище София, Терминал 2, с редовен полет на авиокомпания Турски Авиолинии, София - Истанбул - Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи. Пристигане на следващия ден в 04.20ч. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотел Lemon Tree Premier 4*. Настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Делхи
Закуска в хотела. Обзорна обиколка на Делхи в ранния следобед. Турът започва от Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента, Резиденцията на президента и Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите). Обиколката продължава с посещение на Радж Гат (бащата на народа, мястото където е кремиран Махатма Ганди) и Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1656, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава \"джамия, командваща възгледите за света\". Размерите на джамията са 65м X 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници. Също тук се намира гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско - Персийски стил, предшественик на Тадж Махал.
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Делхи – Агра
Закуска и освобождаване на хотела. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. През 1199г. Кутуб-Уд-Дин Айбак започва разрушаването на 27 хиндуистки и джайнистки храмове и използвайки техните колони издига джамията Куват-Ул-Ислам.

Отпътуване за Агра (205км./около 4 часа). Настаняване в хотел Clarks Shiraz 4*, вечеря и нощувка.

По желание: Вечерно музикално шоу Visit Mohabbat the TAJ; Expression of LOVE…” – 30 евро;
Музикален спектакъл пресъздаващ историята за създаването на Тадж Махал или сага за любовта. Тадж Махал е олицетворение на истинската и безсмъртна любов на Шажахан към Мумтаж Махал - красивата му съпруга; ще се потопите в пищния начин на живот в ерата на Мугълите; ще разберете всичките трудности, през които са минали занаятчийте за 22 години, за да построят това изящно и безценно произведение на изкуството - Тадж Махал.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Агра – Тадж Махал - Фатефпур Сикри - Джайпур
Ранно посещение на Тадж Махал (по изгрев слънце).

В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от Мугълския Император Шах Джахан, като израз на безкрайната си любов към съпругата си Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледатеот близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.

Следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектурата. Агра Форт – тук се е помещавала и управлявала Мугълската Империя поколоения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат сеЗалата за посетители и Кралските палати.

Отпътуване за Джайпур (235 км. / около 5 часа). По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от Мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години. Изпълен с дворци и джамии, Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората си с така перфектно запазените сгради.

След пристигане в Джайпур, настаняване в хотел Clarks Amer 4*, вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Джайпур
По желание: Полет с балон над Джайпур – 160 евро;
Кога е бил последният пътк, когато сте направили нещо ново, нещо екстремно? Тук и сега е моментът да направите първият си полет с балон, а след това ще Ви се иска да повторите...
Това приключение се прави рано сутрин. Полетът трае около 1 час.

След закуска, посещение на старата столица Амбър, за да разгледате невероятната крепост Амбър. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот.

Изкачване до крепостта на слон (или алтернативно с джип). След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите са разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда`Дворецът на ветровете\", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу.
Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес.

Посещение на местните пазари.

Трансфер до хотела, вечеря и хощувка.

По желание: Кино прожекция от Боливуд (Джайпур) – 10 евро;
Радж Мандир е известно кино в Джайпур, щат Раджастан в Индия. Киното залата отваря врати през 1976 г. и през годините тук е имало множество премиери на хинди филми. Радж Мандир се превъръща в символ на Джайпур и е гордостта на Азия.


ШЕСТИ ДЕН - Джайпур – Делхи
След закуска отпътуване за Делхи (255км / около 5-6 часа).
Настаняване в хотел Ramada Gurgaon Central 4* (Executive Room)
http://ramadagurgaoncentral.com/ . Свободно време.

По желание: Вечерно музикално шоу в “Kingdom of Dreams” - 50 евро без вечеря; 75 евро със вечеря

BOLLYWOOD SHOW AT KINGDOM OF DREAMS
Kingdom of Dreams е великолепното място за забавление и отдих, разположено на няколко акра земя и с перфектна локация. Това е едно емблематично място в Индия, което пресъздава смесица от индийското изкуство, култура, наследство, занаятчийство, кухня и изпълнително изкуство... всичко това през призмата на технологичното вълшевство днес.
Наутанки Махал: представяне на екстравагантно кино и театрален мюзикъл. Културата Гъли: сложна култура, изкуства, занаяти и булевардна храна.
Театър Шоуша: цветна драма, популяризираща индийската митология, сватбено шоу и велик индийски талант от цирка.
Иифа Бъз: обаятелно тематично кафене Bollywood. Това е място, което само по себе си улавя въображението и представата за света. Бъдете готови за най-новата туристическа дестинация на света.

СЕДМИ ДЕН - Делхи – София
Ранен трансфер (около 03.30ч.) до летището в Делхи за полет Делхи – Истанбул в 06.55 - 10.45. Полет Истанбул – София 19.10 - 20.25ч. Възможност за полудневна екскурзия в Истанбул с включен обяд. Екскурзията се организира от Турски Авиолинии и е с продължителност от 6 часа /12.00 - 18.00ч./ Тазглеждат се: Синята джамия, Хиподрума: Фонтана, Серпентиновата Колона, Обелиска на Теодосии, Дворецът Топкапъ, Подводната Цистерна.

Цените са в Eвро, на човек в двойна стая и включват:

• Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с авиокомпания Турски Авиолинии;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
• 3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел Lemon Tree Premier 4* или подобен в Делхи;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Clarks Shiraz 4* или подобен в Агра;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Clarks Amer 4* или подобен в Джайпур;
• Всички входни такси по програмата;
• Екскурзовод на руски език;
• Представител на туроператора по време на пътуването, при минимум 10 души;
• Представител на фирмата - партньор в Индия;

Цените не включват:

• Летищни такси в размер на 339 евро към 02.09.2013 г. (подлежат на препотвърждение);
• Виза за Индия – 105 лева;
• Бакшиши (около 5 щ.д. ден);
• Напитки;
• Разходи от личен характер;
• Вечерна шоу програма в “Kingdom of Dreams”(Делхи) - 50 евро без вечеря; 75 евро със вечеря(по желание);
• Шоу програма „Visit Mohabbat the TAJ; Expression of LOVE…” (Агра)- 30 евро;
• Полет с балон (Джайпур) – 160 евро;
• Кино прожекция от Боливуд (Джайпур) – 10 евро;
• Доплащане за единична стая – 160 евро.

Необходими документи за издаване индийска виза:

• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
• 2 снимки 5.08см х 5.08см;

Полетно разписание:

дата летище излита каца летище
16.11.2013 София Терминал 2 10.00 11.20 Истанбул
16.11.2013 Истанбул 19.45 05.05+1 Делхи
22.11.2013 Делхи 06.45 10.45 Истанбул
22.11.2013 Истанбул 19.10 20.25 София Терминал 2

дата летище излита каца летище
06.02.2014 София Терминал 2 10.00 11.20 Истанбул
06.02.2014 Истанбул 19.45 05.05+1 Делхи
12.02.2014 Делхи 06.45 10.45 Истанбул
12.02.2014 Истанбул 19.10 20.25 София Терминал 2


Телефон: покажи номера

Изпратете съобщение

Още обяви


© Ofertiko.com © 2011 - 2019
Ние свързваме директно потребител с потребител и не отговаряме за съдържанието и/или сделките между потребителите в този сайт. Всички търговски марки показани в снимки или текст са собственост на съответните им притежатели.