Климатици Перник и София
Цена : 99 лв. Пловдив Частно лице
24.01.2017 5 251 прегледиДати: 01.07.2017 – 02.07.2017 г., 26.08.2017 – 27.08.2017 г.
1-ви ден: Отпътуване в 10:00 ч. от Пловдив, бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург. Пътува се през Асеновград към родопското селце Женда.Туристическият преход в района на местността “Асар кая“ минава по изключително красив панорамен път (3 км в едната посока), водещ до свещена територия. Сред причудливите скали се виждат руините на тракийска крепост, под крепостта върху самотен скален къс с формата на огромна гъба са изсечени множество трапецовидни ниши. Скалите наоколо също са осеяни с ниши, а на отделни места има улеи, жлебове, полукръгове и др. Древното светилище край село Небеска е изпълнено с невероятни скални форми, изветряни в продължение на милиони години, изобилие от трапецовидни ниши и скални кухини, вероятно използвани като погребални съоръжения. Скални гъби, фигури на животни, човешки лица, змийски и птичи глави може да открие човек, гледайки скалите. От района на Женда и Небеска преминаваме по един от най-красивите родопски пътища, извиващ се покрай язовирите Боровица и Кърджали. Спираме за снимка на сводестия каменен мост на Ненково. Мостът е внушителен с размерите си, има 5 свода и е заобиколен от магнетична природа. Преходът за деня е с обща продължителност около 4 часа. Нощувка.
2-ри ден: Отправяме се към язовир Боровица и село Безводно. Безводно е едно от най-красивите села в Родопите, разкриващо живописна панорама към заобикалящите го вулканични скали и върхове. Маршрутът ни отвежда към връх Чиляка (1459 м) - най-високият връх в рида Каракулас. Пътят до него минава през изключително красив ландшафт, сред редуващи се гори и голи чукари. Районът е осеян с високи канари и мегалити от времето на траките. Гледките към язовирите Кърджали и Боровица, както и към река Арда, са незабравими. Преходът до връх Чиляка e около 2,5 часа в едната посока, денивелация около 650 метра. Отпътуване към Пловдив, Пристигане в Пловдив около 19:30 ч.

Телефон: покажи номера

Изпратете съобщение

Още обяви


© Ofertiko.com © 2011 - 2018
Ние свързваме директно потребител с потребител и не отговаряме за съдържанието и/или сделките между потребителите в този сайт. Всички търговски марки показани в снимки или текст са собственост на съответните им притежатели.