Климатици Перник и София
Цена : 1,650 лв. София Фирма
23.10.2013 5 526 прегледиСКАНДИНАВИЯ с Хелзинки
ШВЕЦИЯ – НОРВЕГИЯ – ДАНИЯ – ФИНЛАНДИЯ - ЧАСТ ОТ ГЕРМАНИЯ
Цена: 1650
15 дни / 12 нощувки
транспорт: Автобус

ДАТИ: 14.06 - 28.06 2014 ; 12.07 - 26.07 2014; 9.08 – 23.08 2014.

Ранни записвания: При депозит 30%.
До края на Ноември -6%;
До каря на Декември – 5%;
До края на Януари -4%;
До края на Февруари – 3%;
До края на Март -2%

Цената 1650 лв. при 35 туристи включва:
- 12 нощувки + 10 закуски в хотели 3 и 4 * в околностите, а някои и в центровете на градовете; ( 1– Будапеща, 1 – Варшава, 1- Стокхолм - 3 на ферибота, 2 - Осло, 2 – Копенхаген, 1- Берлин 1 – Прага)
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 звезди (климатик, видео, бар);
- фериботени билети Германия - Дания – Германия,
- фериботни билети Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм, в каюти по 4 човека;
- екскурзоводско обслужване - местни екскурзоводи;
- чаша чешка бира.

Цената не включва:
• Медицинска застраховка;
•Доплащане за двойна каюта на ферибота Стокхолм-Хелзинки-Стокхолм (по желание)-100 Евро;
• Доплащане за 2 нощувки в хотела в Стокхолм, за оставащите там - 30 Евро на човек;
• Екскурзия до големия Сьогне фиорд до Берген - 20 Евро;
• Корабче до самия фиорд Сьонге - около 25 Евро;
• Музейни такси по избор - около 50 Евро;

ОТСТЪПКИ:
деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни;
деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
студенти и пенсионери => 2% от пакетната цена;
за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

Шведската столица Стокхолм е разположена на Балтийско море или по-точно – 14 острова, опасани от каналите, по които водите на езерото Меларен се вливат в морето. Десетките красиви мостове и разминаващи се ладии и моторни лодки по каналите, врязани навътре в града, правят града необикновено живописен. Осло ще ви посрещне със сдържаната си северна архитектура и с чувството за мълчаливо достойнство присъщо на всеки норвежец, независими от материалното му благополучие и социалното му положение. В никоя друга скандинавска столица няма да почувствате толкова явно и устойчиво запазената народна традиция. Копенхаген /”търговско пристанище”/ е най-гъсто населената столица и един от най-старите градове в Скандинавия с характерни елегантни островърхи кули, павирани улици. Богат, многопластов град, където хората работят, играят, пазаруват и живеят пълноценно във всяка една от частите му. Копенхаген е изключително живописен град с тъмночервени тухлени сгради, оживени площади, чудесни тихи паркове, старинни улици и красиви мостове, които правят града празничен и същевременно уютен.

1 ДЕН - Тръгване от Бургас, Сливен, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик (срещу доплащане) и София в 8:00 ч. от международна автогара. Нощувка в Будапеща.
2 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Варшава. Вечерна разходка във Варшава. Нощувка.
3 ДЕН - Закуска. Панорамна разходка на Варшава. Около обяд отпътуване за Гданск Качване на ферибота за Стокхолм. Нощувка в каюти.
4 ДЕН - Рано следобяд пристигане в Стокхолм. Разходка в Стокхолм. Нощувка в Стокхолм
5 ДЕН - Панорамна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод и разглеждане на Кралския дворец в бароков стил и парка със скулптурите и изящния Китайски павилион; Националния музей; кораба-музей „Ваза”; музея на открито „Скансен”; центъра на политическия живот на града – Кметството във венециански стил със Златната /банкетната/ и Синята зала /където се дават Нобеловите награди/; Рицарския дом в бароков стил; „Версай в миниатюра” – Дротнинхолмски дворец /UNESCO/, където живее кралската фамилия; Дротнинхолмски театър; най-високата 155 м. телевизионна кула в Скандинавия; Операта; Катедралата в романски готически стил, където са коронясвани шведските крале; Парламента. След обяд свободно време. Вечерта качване на ферибота за Хелзинки /нощувка в каюти/. Автобуса с основния багаж на пътниците остава в Стокхолм. За нежелаещите да посетят Хелзинки , могат да останат в Стокхолм - доплащане за нощувка 30 Евро на човек в двойна стая, за двете нощувки. Нощувка на ферибота в каюти по 4 човека.
6 ДЕН - Сутринта пристигане в Хелзинки. Панорамна обиколка. Разглеждане на Хелзинки със Сенатския площад, за да се възхитите от нео класическата архитектура и единствената публично показваната статуя в света на руския цар Александър ІІ. Свободно време. Качване на ферибота за Стокхолм. Нощувка на ферибота в каюти по 4 човека.
7 ДЕН - Сутринта пристигане в Стокхолм. Отпътуване за Осло. Пристигане рано след обяд в Осло. Панорамна обиколка на Осло с местен екскурзовод и разглеждане на Замъка Акерхус; сдържаната стилна сграда на Кралския дворец; внушителната и модерна сграда на Кметството; Националния театър; Националната галерия; свръхмодерния Център на изкуството; прочутите монументални дървени църкви; парка Фрогнер с огромният Музей на Вигеланд на открито; образеца на норвежката национална архитектура – Музея на норвежкото народно изкуство. Нощувка до Осло.
8 ДЕН - Закуска сух пакет. Отпътуване (по-желание) за големия Сьогне фиорд през местности с невероята панорама. Връщането е по друг наситен с изумителни гледки път. Нощувка до Осло.
9 ДЕН - Закуска Отпътуване за Гьотеборг - вторият по големина град в Швеция, разположен на западното крайбрежие, където река Йота се влива в пролива Категат на Северно море. Намира се на почти еднакво разстояние от трите скандинавски столици Стокхолм, Осло и Копенхаген. Голямото Гьотеборгско пристанище и неговите транспортни връзки със седемте морета е портал към целия свят. Днешният Гьотеборг е основан с кралски указ в 1624 г. от големия шведски крал Густав II Адолф. Разглеждане на града - Кронхюсет, където сега се намира музеят на Гьотеборг, е най-старата сграда, построена през 1643-1653 г., най-важният площад - Густав Адолфс торг, оформен като голям квадрат със статуя на основателя на града, и друг архитектурен паметник - Борсата - място за заседанията на местната власт и официални тържества, Сградата на Общината е творение на Никодемус Тесин-старши (1651-1681), прочутия фонтан Посейдон на Йотаплац. Продължаване за Малмьо. Кратка Разходка. Отпътуване за Копенхаген през 16 км атрактивен мост свързващ Швеция и Дания. Нощувка в Копенхаген.
10 ДЕН – Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод и разглеждане на площада на Кметството с Градския съвет в ренесансов стил и статуята на основателя на Копенхаген – епископ Абсалон – над главния вход; Националния музей; богатата сбирка от антично изкуство датска и френска живопис на Глиптотеката; ренесансовата постройка на стоковата борса; статуята символ на града „Малката Русалка”; чудесния масивен комплекс от сив камък – замъка Кристиянсборг; музея към замъка на Амалия със смяната на Караула; Колоната на свирачите на лур; масивната мраморна църква в бароков стил; малката, но кокетна сграда на замъка Розенборг; първата пивоварна „Карлсберг” /1847 г./; Кръглата кула /някогашна обсерватория/; Националната художествена галерия, включваща творби от Златния век на Датското изкуство до днес; Кралската оръжейна; готическата постройка на Църквата на Спасителя; неокласическата фасада на Църквата на Дева Мария. Разходка из пазарния район. На чаша бира в най-аристократичната част на града – Новото пристанище. Свободно време за посещение на двореца Розенборг, Глиптотеката, разходка с корабче по каналите. Нощувка в Копенхаген.
11 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Германия с отбиване в Хамбург с възможност за шопинг. Нощувка в Берлин.
12 ДЕН – Закуска Туристическа програма в Берлин с разглеждане на най-голямата историческа забележителност - Бранденбургската врата; Парижкия площад; Културния център; Подсдамския площад; монументалната сграда на Парламента; великолепния дворец на Софи Шарлот; Колоната на победата; берлинската гордост от 19ти век – Кметството; мемориалът на Берлинската стена; Дворецът на престолонаследника; една от най-красивите средновековни църкви „Св. Дева Мария”.Продължаване за Дрезден. Туристическа програма. Нощувка в Прага
14 ДЕН - Закуска. Туристическа обиколка на Златният град Прага със стоте остовърхи кули – своеобразна приказна архитектура и незабравима музика. Столицата на свещената Римска империя през 14ти век придобива своя характерен готически облик с наслояванията по-късно на изящния Ренесанс и пищния Барок. Заставайки на Карловия мост с редица статуи ще видите на една страна Мала страна (“малкия квартал”) - един от най-интересните квартали с аристократична архитектура, а на другата страна - Новия и Стария град. Те могат да се обходят за около половин час като ще видите: Витлеемската капела, помпозният бароков дворец “Клам-Галас”, Домът на Черната Богородица, Къщата-музей на Франц Кафка, най-пищното здание на Общината, Барутната кула, Староградския площад, църквата “Св. Микулаш”, Старото кметство с часовниковата кула, Синагогата, Вацлавския площад с конната статуя на св.Вацлав и накрая Пражкият замък Храдчали. От острия връх на хълма, монументалният дворцов комплекс повече от хиляда години е бил свидетел на събитията на града. Физическото и духовно сърце на замъка е Катедралата на св. Вит. Няма да пропуснете и златната уличка, където император Рудолф II заключвал алхимиците за да превръщат оловото в злато. Тук до Катедралата е Кралският дворец и грандиозната зала на Владислав. Тук са и Базиликата св. Иржи и метоха. От укрепленията на замъка ще видите величествена гледка към приказните сто островърхи кули издигащи се над покривите. Чаша чешка бира. Отпътуване за България – нощен преход.
15 ДЕН –Пристигане в България около 19 ч.Телефон: покажи номера

Изпратете съобщение

Още обяви


© Ofertiko.com © 2011 - 2019
Ние свързваме директно потребител с потребител и не отговаряме за съдържанието и/или сделките между потребителите в този сайт. Всички търговски марки показани в снимки или текст са собственост на съответните им притежатели.