Климатици Перник и София
Цена : 3,288 лв. Варна Фирма
13.01.2014 5 610 прегледиЕкскурзия до Индия – Тигри и Кама Сутра 2014

Ден 1
Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.

Ден 2
Пристигане на летище Ню Делхи. Посрещане, трансфер до хотела, настаняване за закуска и почивка след полета. Обяд. След обяд обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт, гробницата на император Хумаюн – един своеобразен прототип на Тадж Махал. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Рано сутринта отпътуване за Джанси с влак. Закуска във влака. Отпътуване за Каджурахо, чиито храмове на Кама Сутра са втората по посещаемост забележителност в Индия след Тадж Махал. Те са построени в периода между ІХ и ХІ век по времето, когато е управлявала династията Чандела. Настаняване в хотел. След обяд посещение на западните храмове. Вечерта- шоу звук и светлина в храмовете. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Посещение на източните храмове на Каджурахо. Отпътуване за Орча - красиво средновековно селище, което е запазило уникални архитектурни шедьоври на владетелски храмове. Селището е основано през 16 в. от владетелите на Бундела, а замъците, които са запазени и до днес, сякаш са застинали в първоначалното състояние, когато са били построени. По онова време Орча е бил столицата на едно то най-големите и най-могъщи царства във Централна Индия. Настаняване в хотел. Обяд. Посещение на езерото и храма. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Орча - Гуалиор
Закуска. Отпътуване за Гуалиор – исторически град в щата Мадиа Прадеш. Градът е представлявал своеобразен център на северно-индийските кралства. Крепостта е построена около 8 век на хълма гледащ към град Гуалиор. Това е една от най-големите крепости в Индия, оказала огромно влияние в нейта история. Настаняване в хотел в старинен стил. След обяд посещение а крепостта и музея. Вечеря и нощувка.

Ден 6
Гуалиор - Агра
Закуска. Отпътуване за Агра, бившата столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Пристигане в Агра и посещение на Червената крепост – построена от червен пясъчник от Акбар Велики като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателят на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. На залез слънце посещение на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах-Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”, този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите - всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Настаняване, вечеря и нощувка в хотела.

Ден 7
Савай Мадхопур – парка Рантамбор
Закуска. Отпътуване за Савай Мадхопур - град наречен на своя основател Махараджа Савай Мадхо Синг I. Обяд по пътя и посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар Велики в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора.Пристигане в Савай Мадхопур.След обяд джип сафари в Национален парк Рантамбор, който се смята за най-доброто място за наблюдение на тигри в естествената им среда. Паркът, който се простира на площ от 392 кв.км., е и дом и на над 300 вида птици. Савай Мадхопур е известен със своите играчки, етнически орнаменти и костюми. Настаняване в хотел в старинен стил. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Савай Мадхопур - Агра
Рано сутринта джип сафари в Национален парк Рантамбор. Завръщане в хотела. Закуска. Почивка в хотела. Свобдно вереме, за да се насладите на басейна, парка и СПА центъра. След обяд джип сафари в Национален парк Рантамбор. Вечеря. Нощувка.

Ден 9
Джайпур
Закуска. Джип сафари в Национален парк Рантамбор. Закуска. Отпътуване за Джайпур– Розовия град, боядисан в розово по повод гостуването на Уелския принц преди много, много години. Настаняване и обяд в хотела – очарователен малък дворец от 19 век. Обиколка на Джайпур , столицата на Раджастан, създаден от един махараджа - астроном и урбанист - в началото на 17 век. Градът поразява не само с красите си дворци, паркове и крепостни стени, но и със забележителната си планировка, изразена в прави и широки улици, пресичащи се под прав ъгъл.Попътя обяд. Настаняване в хотел в старинен стил. Вечеря. Нощувка.

Ден 10
Джайпур
Закуска. Изкачване на слон до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите 12 фаворитки и ... 300 наложници! Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от издялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата.. Следобяд разходка с рикша до Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста скъпо, макар че си заслужава. Вечеря. Нощувка

Ден 11
Джайпур - Делхи
Закуска. Отпътуване към Делхи. Обяд. Пристигане в Делхи и настаняване. Посещение на Кутаб Минар – най-високото в света тухлено минаре и Бахайски молитвен дом в Делхи Лотос Темпъл. Вечеря и нощувка.

Ден 2
Напускане на хотела. Трансфер до летището. Полет Делхи – София Пристигане в София на обяд.

Детайли на полета:

Отиване:
Полет на Qatar Airways
София – Доха на 18.02 в 15.50 от терминал 2 /трябва да сте на аерогарата най-късно в 13.50ч./ Пристига в Доха в 23.10 ч. Излита от Доха в 01.25. Пристига в Делхи на 19.02 в 07.25 ч.

Връщане:
Полет на Qatar Airways
Делхи – Доха на 01.03 в 04.25 ч. Пристига в Доха в 06.30 ч. Излита от Доха
В 08.35 ч. Пристига в София на 01.03 в 14.45 ч.

QR 220 S 18FEB 2 SOF-DOH HK1 15:50 23:10 320 E 1
QR 564 S 19FEB 3 DOH-DEL HK1 01:25 07:25 332 E 0
QR 563 S 01MAR 6 DEL-DOH HK1 04:25 06:30 788 E0
QR 219 S 01MAR 6 DOH-SOF HK1 08:35 14:45 320 E 1

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Делхи – София
10 нощувки в хотели 4* със закуски / част от тях бивши дворци и резиденции /(от които 1 нощувка в Делхи ; 1 нощувка в Каджурахо, 1 нощувка в Орча, ; 1 нощувка в Гуалиор ; 1 нощувка в Агра; 2 нощувка в Савай Мадхопур, 2 в Джайпур,1 нощувки в Делхи в бивши дворци и резиденции на махараджи и принцове, понастоящем превърнати в хотели или подобни)
10 обяда (част от които в бивши дворци и резиденции)
10 вечери (част от които в бивши дворци и резиденции или подобни)
трансфери летище – хотел – летище
входни такси на посещаваните обекти
спектакъл звук и светлина в Каджурахо
превоз с типична индийска двуколка в Агра
3 джип сафарита !!! в Национален парк Рантамбор за наблюдение на тигри и други
танцова програма към една от вечерите
разходка със слон до крепостта Амбър в Джайпур
обиколка с местени екскурзоводи в съответните градове
климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване (трансфери и екскурзии, включени в програмата)
водач-преводач, познавач на индийската култура от агенцията по време на цялото пътуване
4,94 % такси Индия

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА :
летищни такси в размер на 775 лв
виза за Индия в размер на 100 лв.
бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 40 Евро
бакшиши за камили, слонове, тук-тук, носачи, снимки, WC и др - 10 Евро
напитки
разходи от личен характер

За повече информация:
Караджъ Турс - офис Варна
бул. Мария Луиза 46
тел: 052/618050
0879/548321

Телефон: покажи номера

Изпратете съобщение

Още обяви


© Ofertiko.com © 2011 - 2019
Ние свързваме директно потребител с потребител и не отговаряме за съдържанието и/или сделките между потребителите в този сайт. Всички търговски марки показани в снимки или текст са собственост на съответните им притежатели.